Etusivu Nihattulan nuorisoseura ry. Vuokratilat Kuvagalleria Historia Yhteystiedot

Nihattulan nuorisoseuran ja kalliopirtin historia

Nihattulan Nuorisoseura on perustettu 1946 koulupiirin nuorten toimesta. Perustavassa kokouksessa oli läsnä n. 40 innokasta Kollan, Tarvolan ja Nihattulan kylistä. Vuonna 1957 aloitettiin oman toimitilan rakennustyöt lahjoituksena Milja ja Kosti Koivusalolta saadulle tontille Kollan kylään. Rakennustyöt aloitettiin ja talo valmistui kolmen vuoden talkoourakan jälkeen 1960.

Seuran alkuvuosina olivat mukana seuraavat toimintamuodot: naisvoimistelu, miesvoimistelu, kansantanhut, pesäpallo, yleisurheilu, kesäjuhlat ja iltamat. Myöhemmin liikuntaharrastukset siirtyivät kylän urheiluseuralle. Äitienpäiväjuhlat kuuluivat myös seuran toimintaan aina -70 luvulle asti. Satakunnan laulujuhlille seuran jäsenet osallistuivat ahkerasti. Pitkään seuran perinteisiin kuului myös Helavaluillan järjestäminen.

Kalliopirttiä on vuosien aikana kunnostettu ja kehitetty useaan eri otteeseen. Pärekatto on vaihtunut peltiin ja lämmitysjärjestelmä vaihdettu puusta ja öljystä sähköön ja ilmalämpöpumppuihin. Taloa laajennettiin vuonna 1981 ja laajennustilaan saatiin asianmukainen keittiö, ravintolatilat ja 2 wc:tä.

Viimeisin remontti tehtiin vuonna 2005. Seiniin lisättiin lämpöeristystä ja sisäseinien pintaverhousmateriaalit uusittiin. Ikkunat kunnostettiin ja maalattiin, sisäkatto maalattiin, lattiat kunnostettiin ja sähköpatterit uusittiin. Talon ulkopuoli käytiin myös läpi. Rimat ja nurkkalaudat uusittiin, talo maalattiin, rakennettiin katos sisäänkäynnin yläpuolelle ja alue myös laatoitettiin. Rahoitus tähän kaikkeen saatiin osittain EU:lta ja työn onnistumisen takasivat viitisenkymmentä ahkeraa talkoolaista.

Nyt Kalliopirtti on entistä houkuttavampi juhlien ja muiden tilaisuuksien pitopaikka. Vaikka harrastusmuodot ovat vuosien varrella vaihtuneet ja muuttuneet niin jotain perinteistä on edelleen jäljellä. Käsityöpiiri kokoontuu säännöllisesti joka maanantai, kuten myös tanssijat torstaisin. Muita kokoontujia mm. seurakunnan päiväkerho ja jumpparyhmä Kunnossa Kaiken Ikää.